Az Metrop AminoRoot gyökér stimulátor olyan csúcsminőségű aminosav és vitamin készítmények melyek hatására a gyökérzet, szárak, lombozat , termés és minden más látható és láthatatlan növekedési és virágérési folyamat a lehető legjobb feltételek mellett mehet végbe.
Mivel ezeket az aminosavakat bioszintézissel készítik, a Metrop számára
lehetővé vált hogy saját maga határozza meg hogy melyik aminosav milyen
mennyiségben legyen jelen a készítményben.
Ez azt jelenti hogy az Metrop AminoRoot gyökér stimulátor nem csak a
gyökerekre van hatással hanem a szárakra , levelekre és az
enzimtermelésre is.
Az aminosavak bioszintézissel való előállítása biztosítja hogy a az
amino-spirál mindössze 700 DA hosszúságú szemben más gyártok szerves
készítményeinek 10000 DA hosszúságú láncaival. A növényi sejtek maximum
1500 DA hosszúságú láncokat képesek azonnal hasznosítani.
Ez azt jelenti hogy az Metrop AminRoot gyökér stimulátor gyorsan
felszívódnak és hamar észrevehető hatás mutatkozik; különösen a beteg
növények levelein figyelhető meg “azonnali” hatás.
Az AminoRoot gyökér stimulátor egy csúcsminőségű növényi tápanyag amely tartalmazza az összes aminosavat és vitamint melyek szükségesek a robbanásszerű gyökérnövekedéshez bármely közegben.
A Metrop AminoXtrem egy növényi stimulátor, amely szintézis útján nyert szabad aminosavakon (SFAA) alapul, foszforral és tápanyagokkal kombinálva. Az oldatot a levelek nagyon gyorsan felszívják (7% alatt 90%).
Tulajdonságok:
A Metrop AminoXtrem-t kifejezetten levél-műtrágya / virágos stimulátorként
fejlesztették ki. A Metrop AminoXtrem szintetikus szabad aminosavakból áll,
foszforral kiegészítve. Mivel a Metrop AminoXtrem a saját biokémiai eszközeivel
(oligopeptidekön keresztül) azonnal felszívódik a növényi sejtbe, nem fogyaszt
energiát a növényből, ezért független a növény fotoszintézisétől. A Metrop
AminoXtrem extra foszfor-tartalékot biztosít, amely meghatározó tényező minden
virágzási fázisban.
Használat:
A tartályt mindig fel kell rázni, mielőtt kinyitná. A permetezőtartályt fel kell
tölteni a szükséges víz felével. A tartály rázása után mérje meg a szükséges
mennyiségű AminoXtrem-t, és folyamatos keverés közben adja hozzá a tartályban
lévő vízhez. Adjon hozzá a többi vizet a megfelelő hígításhoz. Permet.
Hígítás:
Levélkezelésként: 2,5–5 liter / ha legalább 250 liter vízben oldva.
Ajánlott felhasználás:
Első alkalommal alkalmazza a növekedési szakaszban, majd 2-3 héttel később
folytassa. Root + -val együtt adható. Az első magok kialakulásakor ismételje meg
a kezelést.
Keverési Kompatibilitás:
A Metrop AminoXtrem kompatibilis a legtöbb, de nem az összes peszticiddel,
növekedést stimuláló szerrel és mikrotápanyaggal, figyelembe véve a tartályok
fizikai keverését és a növényre gyakorolt biológiai hatásokat. A Metrop
azonban nem felelős a növény veszteségéért vagy károsodásáért, mivel nem minden
növényvédő szert vizsgáltak meg, és az egyes keverékek hatása más tényezőktől
függ, például a peszticid koncentrációjától, a növény körülményeitől, a
növekedési szakaszoktól, az időjárási körülményektől és az a növényi víz
felhasználásának mennyisége.
Elővigyázatossági intézkedések:
A Metrop AminoXtrem-t fagymentes helyen kell tárolni, optimális tárolási
hőmérséklete 5 és 40 ° C között van. A Metrop AminoXtrem nem veszélyes és nem
éghető permetlé. A koncentrátum használatakor kesztyűt és arcmaszkot kell
viselni.
Csomagolás:
A Metrop AminoXtrem 1 liter, 5 literes és 10 literes HDPE dobokban kapható. 1000
liter ömlesztett anyag lehetséges.
A növényi stimulátorok, vagy néha emlékeztetők, szinte mindegyik működik, vagyis a szabad aminosavak révén. Néhány ember még mindig tartalmaz hormonokat, de a bázis mindig aminosavakkal működik.
Az aminosavakat fermentációval, hidrolízissel vagy a bioszintézis bonyolult folyamatával nyerheti.
Számos aminosav együttesen hélixet alkot. A hélix áthatol a sejtfalon, de nem lehet kevesebb, mint 1500 Dalton (a hosszúság típusa) a sejtfal áthatolhat rajta.
A hélix a sejtmagban végződik, ahol a DNS található. A DNS-struktúrák csak minden apró kapcsoló, és minden kapcsolónak megvan a saját funkciója. Például a levél vastagságának, szélességének, hosszának, színének, a sztóma számának stb. Függvényei, egész növénynek a talaj feletti és a talaj feletti formájával együtt. A növények mindig stresszhelyzetbe kerülnek, különösen, ha ez egy anyanövény klónja, amelyet újra és újra vágnak, és helyre kell állniuk. Ez a stressz jelenség a legrosszabb esetben a levelekben is megfigyelhető, például az ujjformáló levelekben, ahol kevesebb ujj jelenik meg.
Bizonyos aminosavak, amelyek hélixet alkotnak, olyanok, mint egy kulcs, amelyek csak illeszkednek a DNS-kapcsolathoz és újra bekapcsolják. Valójában biztosítják a növény optimális növekedését és virágzását.
A fermentáció és a hidrolízis hátránya, hogy korlátozott a különféle spirálszámmal és ennélfogva a funkciók számával. Ami benne van, benne van, és nem változtatható meg, csak hígítva. És ezt a hígítást tömegesen végzik, néha annyira, hogy ezeknek a termékeknek már nincs funkciója.
Ezeket az úgynevezett organikus termékeket általában szennyeződésekkel, például nehézfémekkel szennyezik, amelyek mérgezőek és biológiailag veszélyesek a növényekre és az emberekre, és néha tartalmaznak még a BSE-t is.
Egy másik hátrány az, hogy a fermentáció és a hidrolízis amino-hélixei meghaladják a 10 000 DA-t, ami azt jelenti, hogy ezeknek a spiráloknak a felvétele sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mivel előbb ezeket a növényi enzimekkel kell ültetni, és ezeknek kisebbnek kell lenniük.
A bioszintézis előnye, hogy a különböző spirálok száma és ezért a funkcióik megváltoztathatók és növelhetők. A bioszintézissel előállított termék ezután nemcsak a különféle gyökérfunkciókat stimulálja, hanem a hormonok képződését, valamint a levelek és a szár kialakulását is.
Ezek az amino-spirálok tiszták is a szennyeződésektől és a betegségektől, ami jobb a növények és az emberek egészségében.
Egy másik előnye az, hogy a bioszintézis aminosavhélixei csak 700 Da hosszúak, ezért a növényi sejtek azonnal felszívódnak, és azonnal stimulálják a növényt növekedésükben és virágzásukban.
És hátránya, hogy a bioszintézis nehéz folyamat és technika, így ezek a termékek nem sokkal elérhetők.